The theater of all possibilities

Daniel Mikilati

1.12.2012 - 10.12.2012

· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Fernisering: 30.11.2012 kl. 17-20

Vejen op og ned er en og samme og Heraclitus var et skib der besejlede havene i 1990, for at samle materialer ind til en ny verden: Biosphere 2.

En gruppe mennesker lukkede sig inde i biosfæren, i Oracle, Arizona. Ideelt set skulle denne simulerede jordklode fungere som den rigtige (som gruppen af mennesker kaldte Biosphere 1). Intet lukkedes ind, intet kom ud. Luft, vand og næringsstoffer cirkulerede rundt, forædlet af naturlige processer. Eksperimenter blev udført. Efter to dukkede de frem igen i 1993. Projektets storslåede skær forsvandt da resultaterne blev analyseret. Deres metoder var mudrede, adskillelsen mellem forsker og forskningsobjekt ikke klar nok. De var alt for involverede. De blev fordrevet af projektets sponsor, officielt af finansielle årsager. University of Arizona overtog stedet.

Femten år efter besøgte gruppen Biosphere 2 igen. I overensstemmelse med en gammel tibetansk tradition blev en vase fyldt med en samling af ting, samt forskellige klenodier fra stedet. Vasen blev rituelt forseglet og begravet nær sfæren en solskinsdag i marts. Stedet havde brug for healing. De kaldte sig The theater of possibilities.