The Dark Stains

Ride1

17.11.2012 - 26.11.2012

· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Fernisering: 16.11.2012 kl. 17-20

The Dark Stains er et nyt værk af den svenske kunstgruppe Ride1. Værket indleder en ny generation af filmværker for gruppen, idet der ikke som vanligt er tale om et remake af en allerede eksisterende film, men snarere en form for dokumentarfilm.

I The Dark Stains forsøger medium/kunstner Birgitta Tholander at hjælpe kunstneren Kajsa Engstrand i en séance der skal løse problemer på såvel hjemmefronten som i atelieret. Ride1 optræder som performers og teknikere i filmen.
Filmværket er installeret med en række objekter, heriblandt en skjult buttkicker, der tilsammen skal fremkalde følelsen af netop denne solskinsdag i juni hvor seancen fandt sted.
Desuden vises værket The Big Business, et remake af Gøg & Gokke filmen Big Business fra 1929.

Ride1s værker forholder sig altid til forlystelses- og oplevelses-industrien, og kommer til udtryk i installationer, der decideret fungerer som et ‘ride’, eller en ‘tur’, også når der er tale om film
eller fotoserier.
Gruppens humoristiske og direkte værker er således drevet af en fælles interesse i populærkultur og forlystelsesparker, især inden for amerikansk kultur, og kan direkte sammenlignes med de ’ture’ man kan købe billet til i et tivoli, festival eller karneval – blot bygget til at finde sted i et museum eller udstillingssted, hvor deres brutale virkelighedsfaktor oftest konfronterer sit publikum med lakonisk dysfunktion, som blotter og miskrediterer forestillingen om interaktiv kunst.

Ride1 etableredes som samarbejde i 2004 mellem tre svenske kunstnere: Ronny Hansson, født 1962, Uddevalla, lever og arbejder i Nyköping; Jonas Kjellgren, født 1962 i Gävle, lever og arbejder i Torsåker; og Stig Sjölund, født 1955 i Timrå, lever og arbejder i Stockholm.

 

The Dark Stains, 2012

The Dark Stains, 2012

The Dark Stains, 2012

The Big Business, 2012